Premiär för jaktmässa i Ullared

Ullared Game Fair 2012 slår för första gången upp portarna i helgen.

   
Mässområdet är förlagt intill Harrys, bara 150 meter från Gekås. Här kommer besökarna att få ta del av det mesta inom jakt, fiske, skog med både underhållning och skytteaktiviteter med både hagel och kula.

För jägare som fällt fina troféer finns det också tillfälle att få den bedömd av auktoriserade trofébedömare.

Mässan är ett samarrangemang mellan Vildmark Ullared, Harrys, Ahtis, Gekås Ullared, samt Jensen & Celander. Men här kommer också mängder av andra utställare att finnas och arrangörerna tror på massor av besökare.

– Vi vet att Gekås kommer att ha mellan 25 000 och 26 000 besökare i helgen. Vi hoppas nu att många gubbar också åker med och besöker mässan. Samtliga jaktleverantörer med mängder av nyheter kommer att finnas på plats.

– Och blir man hungrig är det inte heller några problem, två killar från Falkenberg kommer att helkroppsgrilla två vildsvin. De startar grillen redan klockan 06.00 i morgon bitti, berättar Janne Möller, vid Ullared Vildmark AB.

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser