Storskalig bågskyttetävling mot 3D-mål i Bohuslän

Hedekas (JJ) Den tredje juli är det premiär för en helt ny bågskyttetävling i Sverige. Det handlar om skytte mot 3D mål ute i skogen och tävlingsansvarige Charlie Thisell berättar att tävlingen till och med lockar utländska bågskyttar.

I början av juli arrangeras en stor bågskyttetävling med simulerat jaktskytte mot 3D mål i norra Bohuslän.

Tävlingen går av stapeln på Ulkeröds Gård, strax norr om Hedekas i Bohuslän och det finns plats för upp till 200 deltagare.

Enligt Charles Thisell som är tävlingsansvarig är det första gången det arrangeras en så pass välorganiserad tävling mot 3D mål i Sverige och han hoppas på ett stort deltagande. Tidigare i våras arrangerades en liknande tävling på Nääs strax norr om Göteborg som lockade ett 100-tal deltagare.

– Bågskyttet blir allt mer populärt och förhoppningsvis blir det också snart lagligt att jaga med båge i Sverige. Runt i Europa och framför allt i USA är den här typen av tävlingar jättestort.

Alla bågskyttar som vill får delta och man kan tävla i amatör eller proffsklass.

Tävlingen kommer ha fina priser och Garmin och ProArchery tillhör några av sponsorerna.

– Vi kommer ha ett prisbord på 55 000 kronor men skyttarna tävlar också om utrustning till ett värde av 40 000 kronor, säger Charlie Thisell.

Här kan du anmäla dig till tävlingen>>

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser