Premiär av nytt jaktprogram

Kungsbacka (JJ) Från och med i dag kan man se den nya jaktserien På jakt med Lotta och Leif på svtflow. I sju program får vi följa matskribenten Lotta Lundgren, känd från Historieätarna, och kriminologiprofessorn Leif GW Persson på jakt.

Lotta Lundgren, matskribent, har aldrig jagat men är en nyfiken och orädd typ. Hon bestämmer sig för att bli jägare och tar då hjälp av den rikskände jägaren Leif GW Persson och hans anställde yrkesjägare Inhwan Svensson.

I sju avsnitt får vi följa Lotta Lundgrens väg till jägarexamen och ta del av olika typer av jakter och de frågeställningar jakten ställer.

AKTUELLT

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser