Premiär av nytt jaktprogram

Kungsbacka (JJ) Från och med i dag kan man se den nya jaktserien På jakt med Lotta och Leif på svtflow. I sju program får vi följa matskribenten Lotta Lundgren, känd från Historieätarna, och kriminologiprofessorn Leif GW Persson på jakt.

Lotta Lundgren, matskribent, har aldrig jagat men är en nyfiken och orädd typ. Hon bestämmer sig för att bli jägare och tar då hjälp av den rikskände jägaren Leif GW Persson och hans anställde yrkesjägare Inhwan Svensson.

I sju avsnitt får vi följa Lotta Lundgrens väg till jägarexamen och ta del av olika typer av jakter och de frågeställningar jakten ställer.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser