Potocnik slutar som EU-kommissionär?

Kungsbacka (JJ) Enligt bloggen Blogactiv EU kommer det bli en ny miljökommissionär i EU-parlamanentet i höst. Dokument som läckts till bloggen pekar på att den danska politikern Margrethe Vestager nomineras till posten och Janez Potocnik därmed slutar.

Janek Potocnik har drivit vargfrågan hårt under sin tid som miljökommissionär och kritiserat svenska politikers beslut gång på gång när det gäller vargförvaltningen. Nu skriver Georgi Gotev, senior editor på Blogactiv att posten som ny miljökommissionär kommer gå till den danska politikern Margrethe Vestager, tidigare inrikes och ekonomiminister i Danmark.

Gunnar Glöersen, rovdjursansvarig på Svenska Jägareförbundet känner inte till uppgiften att Janez Potocnik ska sluta.

– Vi talade om honom senast i går och jag har inte hört något om att så skulle vara fallet, säger han.

Enligt Gunnar Glöersen är det uppenbart att vargfrågan har blivit en prestigefråga för Janez Potocnik.

– Han ligger ju bakom det nya dokumentet om rovdjursförvaltning i Europa. Det är väl ett avtryck han vill lämna, säger Gunnar Glöersen.

Än så länge finns inga andra dokument som styrker Blogactivs uppgifter, men bloggen skriver att  Jean-Claude Juncker, president över EU-kommissionen kommer att offentliggöra sina nya kommissionärer den 9-10 september.

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser