Potatissugna vildsvin i Vara

VARA(JJ). Minst ett potatissuget vildsvin har härjat i ett potatisland i Kättilstorp, söder om Lidköping. Det är första gången som lantbrukarna Lars Skoog och Gunnel Emanuelsson drabbas av vildsvin i potatislandet.

– I två nätter har har vi haft minst ett vildsvin som bökat upp cirka 50 kvadratmeter av färskpotatisen, säger Lars Skoog till Nya Lidköpings-Tidningen.

Lars försöker nu få bort vildsvinet, eller vildsvinen, med vitpeppar och han ska även ta hjälp av personer som han känner som är jägare. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser