Positiv trend i beagleklubben

Kungsbacka (JJ) Vikande siffror är vardagsmat när klubbarna för drivande jakthundar presenterar sina siffror. Beagleklubbens resultatsammanställning över jaktprov överraskar därför med en positiv trend både vad gäller jaktprov och medlemstal.

Under den senaste jaktsäsongen ökade antalet provstarter i Beagleklubben med tio procent jämfört med i fjol. Dessutom startade 15 procent fler individuella hundar. Totalt genomfördes drygt 300 jaktprov och drygt 200 ledde till prisdrev.

När det gäller prov som resulterat i prisdrev på rådjur ökade dessa med hela 37 procent och är snart uppe i samma nivå som innan jaktchampionatsreglerna för rasen ändrades 1984 och två förstapris på hare infördes för att få ut championatet.

Även Beagleklubbens medlemsantal ökar för första gången på många år. 

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser