Ponderforsens Eldar bakom björn i Jämtland

Lit (JJ) Jakten började med att Sven-Åke Lindberg släppte sin Ponderforsens Eldar i en kornåker utanför Lit i Jämtland.

När Eldar släpptes visade han snabbt att det var björnvittring i området och drog snabbt iväg efter spåret.Efter cirka 2,5 kilometer kom Eldar ikapp björnen och ställde den. Men efter ett tag övergick ståndskallet till gångstånd i olika intervaller. I 2,5 timmar skällde Eldar utan att Sven-Åke kunde komma till skott.

När björnen slutligen gick undan i gångstånd lyckades Albin Grinde och Mattias Ericsson komma till skott på en väg.

Björnen som sköts i går var en hona på 148 kg.

Jägarna i Lit som i går lyckades fälla en björn för Ponderforsens Eldar.
AKTUELLT

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Så vill Moderaterna underlätta för jägare

Kungsbacka (JJ) Moderaterna tar strid emot det föreslagna regeländringarna i svensk vapenlagstiftning. De kommer att rösta emot alla förslag som försämrar för jägare och sportskyttar. Partiet vill också att vapenägare tillåts inneha fler vapen och förvara dem hos andra personer med vapenlicens.

Larm om illegal vargjakt ifrågasätts – ”inga bevis”

Värmland (JJ) Vargforskare Olof Libergs påstående att den illegala vargjakten ökar har mötts av starka reaktioner. En som ifrågasätter siffrorna är värmländske jägaren Lars Oskarsson. – Han har inga bevis utan han har beräknat detta, säger Lars Oskarsson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser