Politiker kräver vargfritt Skåne

Skåne(JJ) Regionalpolitiker Lars Lundberg, KD, kräver ett Skåne fritt från varg. – Vargen hör inte hemma i Skåne. Alla vargar som passerar länsgränsen ska skjutas, eller transporteras bort, säger Lars Lundberg till NorraSkåne.se/nsk.se.

Han betonar att han inte är någon rovdjurshatare men han konstaterar att vargen orsakat problem för många småföretagare.

Han menar att länsstyrelsen och Jägareförbundet bör prata om hur det ska kunna bli fritt från varg i Skåne. Lundberg menar att alla åtgärder måste vidtas för att inte vargen ska etablera sig i länet.
Det här rapporterar NorraSkåne.se/nsk.se.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser