Politiker i Bollnäs och Ovanåker har fått nog av vargar

BOLLNÄS/OVANÅKER(JJ). Flera politiker i Bollnäs och Ovanåkers kommuner har fått nog av vargar. Moderaterna, Kristdemokraterna, Centern och Folkpartiet har skrivit till regeringen och krävt en minskad vargstam. Men helst vill de inte ha några vargar överhuvudtaget.

De lokala politikerna har gjort gemensam sak med Lantbrukarnas riksförbund, LRF, och Svenska Jägareförbundet i Bollnäs.
Något som upprör är bland annat att beslut om vargstammen tas långt bort från de som berörs.
Och moderaten Åke Ahl pekar på att barnen inte längre får gå själva till bussen i Voxnabruk.

I början på den här veckan lämnades skrivelsen över till tre moderata riksdagsledamöter från Gävleborg. Före midsommar ska det bli ett möte med jordbruksutskottet. 
Det här rapporterar tidningen Ljusnan.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser