Politiker i Älvdalen vill ha vargfri kommun!

ÄLVDALEN(JJ). Kommunstyrelsens arbetsutskott i Älvdalen har ställt sig bakom en motion som handlar om att man ska arbeta för en vargfri kommun. Förslaget är att kommunfullmäktige ska kräva av staten att få vara en kommun som är fri från varg.

Politikerna menar att den vargpolitik som beslutats av riksdagen går emot resultatet i folkomröstningen i kommunen år 2006. 
Det är Sven-Olof Åsberg, M, som lämnat in motionen. Han framhåller plan- och bygglagen där det bland annat står om skydd och hänsyn när det gäller olika allmänna intressen. 
Det här rapporterar Dala-Demokraten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser