Politiker i Älvdalen vill ha vargfri kommun!

ÄLVDALEN(JJ). Kommunstyrelsens arbetsutskott i Älvdalen har ställt sig bakom en motion som handlar om att man ska arbeta för en vargfri kommun. Förslaget är att kommunfullmäktige ska kräva av staten att få vara en kommun som är fri från varg.

Politikerna menar att den vargpolitik som beslutats av riksdagen går emot resultatet i folkomröstningen i kommunen år 2006. 
Det är Sven-Olof Åsberg, M, som lämnat in motionen. Han framhåller plan- och bygglagen där det bland annat står om skydd och hänsyn när det gäller olika allmänna intressen. 
Det här rapporterar Dala-Demokraten.

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser