Politik, kändisar och upplevelser på jaktmässa i Sunne

Peter Besterman, Helena Wiktelius, Stefan Besterman Sunne (JJ) Den 8-9 augusti 2014 fylls Rottneros park i Sunne med kända artister, jägare, hundar och mat. Kalle Moraeus lagar viltkött. Sveriges toppolitiker finns på plats för att diskutera med besökarna. Och på scenen står några av Sveriges mest folkkära ståuppartister, skriver bröderna Stefan och Peter Besterman från Sunne i ett pressmeddelande.

– Vi är båda intresserade av jakt och fick idén för ett år sedan. Vi tänkte att det skulle vara kul att få jobba med något som man brinner lite extra för. Det här handlar inte bara om att tjäna pengar. Vi tror att det är bra att göra något annat än det vi brukar och ger oss därför ut på lite otrampad mark, säger Stefan Besterman.  

Ingen vanlig mässa
Det blir ingen mässa i vanlig bemärkelse. För första gången i jakthistorien handlar det mer om en upplevelse än om en traditionell mässa. Förutom hund-, jakt- och matintresserade ska mässan tilltala hela familjen.  

– Självklart kommer det att pratas kaliber och viltkött och hundar, och man kommer kunna testa den senaste utrustningen. Men det finns så mycket mer, som underhållning, debatt och kända namn som Steffo Törnquist, Sofia Rågenklint från SVT:s Djursjukhuset och Jeppe Stridh från Hundkoll. Så även om man inte är jaktintresserad kommer man att älska många av de här sakerna.  

Att valet föll på Sunne var en självklarhet. Sunne är en ort som passar väl för natur och jakt med närhet till de värmländska skogarna. Dessutom ställer alla upp. Sunne turism, kommunen, handeln och hotellen ser alla att de har nytta av ett sådant här arrangemang. Och på kvällstid när Rottneros park stänger flyttar musikunderhållningen till Quality Hotel Selma Lagerlöf.  

– Vi brinner för Sunne. Det är kul att göra något som genererar någonting för orten och få andra företag och människor att växa. Och det är både skönare och roligare att göra något på hemmaplan. Vi bor och verkar i Sunne så det är bara att kliva ut genom dörren.  

Bröderna bakom kulisserna 

För det mesta handlar det om arrangemang i andra delar av Sverige. Men de flesta har tagit del av bröderna Bestermans evenemang, och bröderna ligger bakom många av våra mest kända artister som Niklas Strömstedt, Sissel Kyrkjebö, Lasse Kronér och Babben Larsson och Martina Haag. 

– Vi har alltid stått bakom våra artister och evenemang, men har haft en ganska låg profil. Vi funderar mer på hur vi kan skapa en positiv upplevelse för besökarna. Och jaktmässan tror vi att vi gör det samtidigt som den ligger helt rätt i tiden.  

För mer information Stefan Besterman, 0565-310 21, 070-575 85 10

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Annonser