Politik, kändisar och upplevelser på jaktmässa i Sunne

Peter Besterman, Helena Wiktelius, Stefan Besterman Sunne (JJ) Den 8-9 augusti 2014 fylls Rottneros park i Sunne med kända artister, jägare, hundar och mat. Kalle Moraeus lagar viltkött. Sveriges toppolitiker finns på plats för att diskutera med besökarna. Och på scenen står några av Sveriges mest folkkära ståuppartister, skriver bröderna Stefan och Peter Besterman från Sunne i ett pressmeddelande.

– Vi är båda intresserade av jakt och fick idén för ett år sedan. Vi tänkte att det skulle vara kul att få jobba med något som man brinner lite extra för. Det här handlar inte bara om att tjäna pengar. Vi tror att det är bra att göra något annat än det vi brukar och ger oss därför ut på lite otrampad mark, säger Stefan Besterman.  

Ingen vanlig mässa
Det blir ingen mässa i vanlig bemärkelse. För första gången i jakthistorien handlar det mer om en upplevelse än om en traditionell mässa. Förutom hund-, jakt- och matintresserade ska mässan tilltala hela familjen.  

– Självklart kommer det att pratas kaliber och viltkött och hundar, och man kommer kunna testa den senaste utrustningen. Men det finns så mycket mer, som underhållning, debatt och kända namn som Steffo Törnquist, Sofia Rågenklint från SVT:s Djursjukhuset och Jeppe Stridh från Hundkoll. Så även om man inte är jaktintresserad kommer man att älska många av de här sakerna.  

Att valet föll på Sunne var en självklarhet. Sunne är en ort som passar väl för natur och jakt med närhet till de värmländska skogarna. Dessutom ställer alla upp. Sunne turism, kommunen, handeln och hotellen ser alla att de har nytta av ett sådant här arrangemang. Och på kvällstid när Rottneros park stänger flyttar musikunderhållningen till Quality Hotel Selma Lagerlöf.  

– Vi brinner för Sunne. Det är kul att göra något som genererar någonting för orten och få andra företag och människor att växa. Och det är både skönare och roligare att göra något på hemmaplan. Vi bor och verkar i Sunne så det är bara att kliva ut genom dörren.  

Bröderna bakom kulisserna 

För det mesta handlar det om arrangemang i andra delar av Sverige. Men de flesta har tagit del av bröderna Bestermans evenemang, och bröderna ligger bakom många av våra mest kända artister som Niklas Strömstedt, Sissel Kyrkjebö, Lasse Kronér och Babben Larsson och Martina Haag. 

– Vi har alltid stått bakom våra artister och evenemang, men har haft en ganska låg profil. Vi funderar mer på hur vi kan skapa en positiv upplevelse för besökarna. Och jaktmässan tror vi att vi gör det samtidigt som den ligger helt rätt i tiden.  

För mer information Stefan Besterman, 0565-310 21, 070-575 85 10

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser