Polismiss kostade lodjur livet

Västerås (JJ) Polisen som tog emot anmälningarna om fällda lodjur missade att skicka informationen vidare till länsstyrelsen. Missen innebar att det sköt ett lodjur för mycket i Västmanland. Mänskliga faktorn säger polisen som utrett misstaget.

Polisens miss innebar att det sköts tre lodjur i Västmanland i stället för de två som Naturvårdsverket gett tillstånd till. Poliserna har informerats om rutinerna så att misstaget inte ska upprepas. I sammanhanget ska noteras att polisens misstag klassas som ”mänskliga faktorn”. Om ansvaret fallit på jägarna vid en överskjutning rubriceras liknande misstag som grovt jaktbrott.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser