Poliser fick fly från galen älg!

NORRTÄLJE(JJ). Poliserna fick i går fly när en ilsken älg gick till attack i en villaträdgård på Björnövägen i Görla. Polispatrullen hade på olika sätt försökt att få älgen att springa iväg - men poliserna fick alltså själva fly fältet.

Älgtjuren mumsade på både frukt och grönsaker och lät sig inte störas av varken blåljus, polis eller jägare. Och även den jägare som kallades till platsen fick lägga benen på ryggen när den ilskna älgen visade sitt missnöje.

– Det är möjligt att älgen hade ätit jäst fallfrukt och fyllnat till. Men till slut reagerade den på sirenerna och tutandet och tog till flykten och försvann över vägen och in i skogen, säger Mikael Södergren, stationsbefäl vid Norrtäljepolisen, till Norrtelje Tidning.

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser