Poliser fick fly från galen älg!

NORRTÄLJE(JJ). Poliserna fick i går fly när en ilsken älg gick till attack i en villaträdgård på Björnövägen i Görla. Polispatrullen hade på olika sätt försökt att få älgen att springa iväg - men poliserna fick alltså själva fly fältet.

Älgtjuren mumsade på både frukt och grönsaker och lät sig inte störas av varken blåljus, polis eller jägare. Och även den jägare som kallades till platsen fick lägga benen på ryggen när den ilskna älgen visade sitt missnöje.

– Det är möjligt att älgen hade ätit jäst fallfrukt och fyllnat till. Men till slut reagerade den på sirenerna och tutandet och tog till flykten och försvann över vägen och in i skogen, säger Mikael Södergren, stationsbefäl vid Norrtäljepolisen, till Norrtelje Tidning.

AKTUELLT

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Landfast is ger finska besökare

Umeå (JJ) Med den långvariga kylan bildas landfast is i Kvarken, mellan Finland och Sverige. Följden blir att förrymda farmarrävar traskar över till Sverige.

Annonser