Polisen vill ha tips om förstörda jakttorn

Jämtland(JJ) Flera jakttorn har sågats ned under sommaren. Nu efterlyser polisen tips från allmänheten.

Under sommaren har fyra anmälningar kommit in till polisen om förstörda jakttorn. Totalt handlar det om ett tiotal förstörda jakttorn kring Ås.

Brotten är svåra att utreda för polisen eftersom det kan ta lång tid innnan någon upptäcker att ett jakttorn har förstörts.
– Vi är väldigt intresserade om någon har några tips. Man kanske har sett något som inte stämmer in i bilden, säger Per Thelin, vid polisen i Jämtland, till Östersunds-Posten/op.se.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Annonser