Polisen varnar för skadskjuten björn

Krokom (JJ) Jägarna har nu slutat leta efter den björn som skadsköts i trakten av Flykälen i Krokoms kommun på söndagseftermiddagen. Det konstaterades att björnen var skadad och eftersöket har utförts av särskilt utbildad eftersöksjägare.

Polisen varnar för en skadskjuten björn i trakterna av Flykjälen i Krokoms kommun i Jämtland. (Foto: Roger C Åström)

En skadad björn kan vara farlig om den blir trängd om den kommer i närkontakt med människor.

Polisen rekommenderar därför allmänheten att inte vistas i det aktuella området.

Vid tretiden på eftermiddagen meddelade ansvarig jaktledare till polisen att eftersöket hade avslutats. Bedömningen är att björnen inte behöver avlivas och att skadan är av den arten att den kommer att klara sig utan större lidande.

Jägarna har följt björnen i omkring 50 km rapporterar SVT Sameradion.

AKTUELLT

Bakslag både för staten och samebyarna i Girjasmålet

Luleå (JJ) Uppdaterad. Dagens dom i Girjasmålet innebär bakslag både för samebyarna och staten. Rätten slår fast att samebyn har "bättre rätt" till jakt och fiske, men den får inte ensam rätt att förvalta jakten och fisket. – Det fortsätter som förut – länsstyrelsen upplåter jakt och fiske till andra personer, säger Margareta Bergström, hovrättspresident, till Jaktjournalen.

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Annonser