Polisen varnar för skadskjuten björn

Krokom (JJ) Jägarna har nu slutat leta efter den björn som skadsköts i trakten av Flykälen i Krokoms kommun på söndagseftermiddagen. Det konstaterades att björnen var skadad och eftersöket har utförts av särskilt utbildad eftersöksjägare.

Polisen varnar för en skadskjuten björn i trakterna av Flykjälen i Krokoms kommun i Jämtland. (Foto: Roger C Åström)

En skadad björn kan vara farlig om den blir trängd om den kommer i närkontakt med människor.

Polisen rekommenderar därför allmänheten att inte vistas i det aktuella området.

Vid tretiden på eftermiddagen meddelade ansvarig jaktledare till polisen att eftersöket hade avslutats. Bedömningen är att björnen inte behöver avlivas och att skadan är av den arten att den kommer att klara sig utan större lidande.

Jägarna har följt björnen i omkring 50 km rapporterar SVT Sameradion.

AKTUELLT

IF krävde att Antons döda hund skulle grävas upp

Karlskrona (JJ) Anton Nilsson fick sin jakthund Steffe ihjälkörd av en bil. Hunden begravdes men två veckor senare krävde försäkringsbolaget IF att kroppen skulle grävas upp. – Det var först när jag berättade att jag kontaktat bland annat en journalist som bolaget gjorde en helomvändning och nu ska betala ut ersättning, berättar Anton Nilsson.

Jämthundstiken Lulu födde jättekull

Tostared (JJ) Fredrik och Annika Gustafsson trodde inte sina ögon. När jämthundstiken Lulu fött sju valpar såg hon fortfarande jättestor ut. Det slutade med närmast osannolika 17 valpar. – En dog efter två dygn men 16 stycken är vid liv, berättar Fredrik Gustafsson.

Landsbygdsministern om de skeva gåsjakttiderna

Stockholm (JJ) Jaktjournalen uppmärksammade häromdagen de skeva förhållandena som råder för gåsjägare i Sverige samtidigt som forskningen visar att grågåsbeståndet växer och skadebilden ökar. Nu svarar Sven-Erik Bucht på kritiken mot Regeringens flathet i frågan.

Blir det allmän jakt på varghybriderna?

Sörmland (JJ) En liten skara speciellt utvalda jägare – eller allmän jakt på varghybriderna? Det är frågan när länsstyrelsens personal nu grubblar på hur varghybriderna norr om Katrineholm ska avlivas.

Fick älgkroppar stulna

Nordmaling (JJ) Ett jaktlag utanför Nordmaling i Västerbottens län fick i veckan påhälsning av tjuvar i slakteriet. En vuxen älg och en halv kalv saknades när de kom dit på onsdagen.

Annonser