Polisen varnar för skadskjuten björn

Krokom (JJ) Jägarna har nu slutat leta efter den björn som skadsköts i trakten av Flykälen i Krokoms kommun på söndagseftermiddagen. Det konstaterades att björnen var skadad och eftersöket har utförts av särskilt utbildad eftersöksjägare.

Polisen varnar för en skadskjuten björn i trakterna av Flykjälen i Krokoms kommun i Jämtland. (Foto: Roger C Åström)

En skadad björn kan vara farlig om den blir trängd om den kommer i närkontakt med människor.

Polisen rekommenderar därför allmänheten att inte vistas i det aktuella området.

Vid tretiden på eftermiddagen meddelade ansvarig jaktledare till polisen att eftersöket hade avslutats. Bedömningen är att björnen inte behöver avlivas och att skadan är av den arten att den kommer att klara sig utan större lidande.

Jägarna har följt björnen i omkring 50 km rapporterar SVT Sameradion.

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser