Polisen varnar för att älgko kan anfalla

LULEÅ(JJ). En älgko och en kalv rör sig inne i Luleå. Och polisen varnar nyfikna personer att gå nära älgarna. - Mamman vill ju försvara sitt barn. Så jag vädjar till folk att ge fasen i att gå dit och peta och ha er. Då kommer mamman att göra skenanfall och bli aggressiv, säger Lars Sundman, polisens faunansvarige, till Norrländska Socialdemokraten, NSD.

Polisen tror att älgarna tagit sig mot kusten på grund av den djupa snön. Enligt polisen finns det 50 älgar i Norrbotten som rör sig i och runt samhällen just nu.
Och Sundman säger till NSD att de drar i väg igen i slutet av den här månaden.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser