Polisen utreder misstänkt jaktbrott

Dals-Ed (JJ) Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt jaktbrott efter att ett skjutet rådjur hittats i Toftedal. Boende i området berättar att de hörde skott vid halvelvatiden på torsdagskvällen.

Strax efter skottet ska en husbil ha kört mycket långsamt på vägen förbi den plats skottet misstänks ha avlossats. Föraren av husbilen ska sedan ha parkerat längre bort intill vägen. Ur husbilen ska en man ha stigit ur och därefter ha promenerat längs vägen med pannlampa och en hund.

En förbipasserande bil ska ha stannat och konfronterat mannen. Han ska då ha uppgett att han hade kört långt och var ute och rastade hundarna. Mannen lämnade sedan platsen. Boende hittade senare under natten ett ihjälskjutet rådjur cirka 30 meter från vägen, cirka två kilometer söder om Töftedals kyrka. Polis tillkallades och infann sig senare på platsen.

– Djuret ska fortfarande ha varit varmt när det hittades, säger Magnus Wallin, utredningschef vid Dalslandspolisen. Det ihjälskjutna rådjuret var en get, som hade två killingar. Polisen har uppgifter om registreringsnummer på husbilen och har inlett en förundersökning.
– Vi ska nu titta på de uppgifter vi har. Vi har vissa uppslag, men det är inte är lätt med bevisningen i ett sådant här ärende, säger Magnus Wallin, till Dalslänningen.

 

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser