Polisen utreder misstänkt jaktbrott

Dals-Ed (JJ) Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt jaktbrott efter att ett skjutet rådjur hittats i Toftedal. Boende i området berättar att de hörde skott vid halvelvatiden på torsdagskvällen.

Strax efter skottet ska en husbil ha kört mycket långsamt på vägen förbi den plats skottet misstänks ha avlossats. Föraren av husbilen ska sedan ha parkerat längre bort intill vägen. Ur husbilen ska en man ha stigit ur och därefter ha promenerat längs vägen med pannlampa och en hund.

En förbipasserande bil ska ha stannat och konfronterat mannen. Han ska då ha uppgett att han hade kört långt och var ute och rastade hundarna. Mannen lämnade sedan platsen. Boende hittade senare under natten ett ihjälskjutet rådjur cirka 30 meter från vägen, cirka två kilometer söder om Töftedals kyrka. Polis tillkallades och infann sig senare på platsen.

– Djuret ska fortfarande ha varit varmt när det hittades, säger Magnus Wallin, utredningschef vid Dalslandspolisen. Det ihjälskjutna rådjuret var en get, som hade två killingar. Polisen har uppgifter om registreringsnummer på husbilen och har inlett en förundersökning.
– Vi ska nu titta på de uppgifter vi har. Vi har vissa uppslag, men det är inte är lätt med bevisningen i ett sådant här ärende, säger Magnus Wallin, till Dalslänningen.

 

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser