Polisen utreder misstänkt jaktbrott

Dals-Ed (JJ) Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt jaktbrott efter att ett skjutet rådjur hittats i Toftedal. Boende i området berättar att de hörde skott vid halvelvatiden på torsdagskvällen.

Strax efter skottet ska en husbil ha kört mycket långsamt på vägen förbi den plats skottet misstänks ha avlossats. Föraren av husbilen ska sedan ha parkerat längre bort intill vägen. Ur husbilen ska en man ha stigit ur och därefter ha promenerat längs vägen med pannlampa och en hund.

En förbipasserande bil ska ha stannat och konfronterat mannen. Han ska då ha uppgett att han hade kört långt och var ute och rastade hundarna. Mannen lämnade sedan platsen. Boende hittade senare under natten ett ihjälskjutet rådjur cirka 30 meter från vägen, cirka två kilometer söder om Töftedals kyrka. Polis tillkallades och infann sig senare på platsen.

– Djuret ska fortfarande ha varit varmt när det hittades, säger Magnus Wallin, utredningschef vid Dalslandspolisen. Det ihjälskjutna rådjuret var en get, som hade två killingar. Polisen har uppgifter om registreringsnummer på husbilen och har inlett en förundersökning.
– Vi ska nu titta på de uppgifter vi har. Vi har vissa uppslag, men det är inte är lätt med bevisningen i ett sådant här ärende, säger Magnus Wallin, till Dalslänningen.

 

AKTUELLT

Jägarbas vill ha specialistteam för vargjakt

Västmanland (JJ) Jägareförbundets ordförande i Västmanland, Emil Stolpe Nordin, vill att skyddsjakterna på varg blir effektivare. Han efterlyser specialistteam och att snaror och fällor får användas i jakterna.

Fira med filépanna

Jaktsäsongen är i full gång och i oktober är det massor av jakt över hela landet. Det är det värt att fira. Varför inte bjuda nära och kära på en filépanna, så fantastiskt gott och enkelt. Ta av den filé du har; älg, rådjur, hjort eller vildsvin, succén är given. 6 portioner: 600 g viltfilé

Stjärnskogens Atos

Daniel Ernebrink har i sin SE J CH Stjärnskogens Atos hittat en riktig drevkanon. Det har hunden inte bara bevisat på jaktprov utan även för bygdens jägare som gärna hänger med ut på jakt. När Jaktjournalen följde med Atos till skogs rådde det heller inget tvivel om att ryktet stämde. Bästa rådjurshunden på unghundsmästerskapet 2015 behärskar det här med drevjakt.

En stöld är alltid en stöld

I april polisanmälde knivbutiken Wanderoo en jakthandlare för varumärkesbrott. Saken gällde en kniv. Wanderoo (Bökers distributör i Sverige) noterade kniven och kunde konstatera att den inte tillverkas av Böker. Kniven är en uppskalad kopia av Rambler, en smidig kniv designad av Raimund Lhotak för Böker.

Mauser M98 Standard Diplomat

En aldrig sinande efterfrågan har gjort att Mauser åter satsat på den gamla 98 modellen igen. Nu med moderna tillverkningsmetoder Mauser M98 Magnum var först ut, men nu går vapentillverkaren vidare med Mauser M98 Standard Expert och Diplomat i kalibrar anpassade för europeisk och nordamerikansk jakt. JJ har provat Diplomaten.

Vargcirkusen tar aldrig slut

När detta skrivs återstår bara några dagar innan länsstyrelserna i Värmland, Örebro, Dalarna, Gävleborg och Västmanland ska presentera sina beslut för vinterns vargjakt.

IF beklagar sorgen i kommentar på Facebook

Karlskrona (JJ) Försäkringsbolaget IF ger nu ytterligare kommentarer kring fallet med Anton Nilssons trafikdödade gonczy polski. En försäkringstjänsteman krävde att hunden skulle grävas upp två veckor efter att den begravts. "Vi har i normalfallet aldrig några sådana krav", skriver IF i en kommentar på Facebook.

Joggare tog skydd i bil undan Stockholmsvargen

Stockholm (JJ) En joggare kände sig på måndagseftermiddagen tvingad att ta skydd i en bil när han fick närkontakt med en av Stockholmsvargarna. – Jag hade blivit skiträdd, säger Mats Tapper som filmade vargen och äger bilen där joggaren tog skydd.

Annonser