Polisen tog vildsvinsfälla

Blentarp (JJ) Polisen har upprättat en anmälan om brott mot jaktlagstiftningen efter att det hittats en fälla för vildsvin i Blentarpstrakten.

Enligt polisen är fällan inte sanktionerad av Naturvårdsverket. I fällan fanns bland annat potatis. Utrustningen har tagits i beslag och polisen säger att det finns en namngiven person som är skäligen misstänkt för brottet, skriver Ystads Allehanda.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser