Polisen tog nazists gevär – Nu överklagas beslutet

Halland (JJ) En 23-årig aktiv nazist fick sina två gevär omhändertagna av Polisen eftersom de ansåg att mannen är en säkerhetsrisk. Nu överklagas beslutet av 23-åringen.

23-åringen, hemmahörande i Hallands län är sedan 2015 jägare och innehar två gevär. I början av 2016 var han föremål i en förundersökning om våldsamt upplopp i Stockholm, men förundersökningen lades ner.

Mannen är aktiv i den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen, en organisation som förespråkar väpnad kamp för ett nationalsocialistisk stat. Säkerhetspolisen bevakar organisationen.

Med anledning av misstanken om våldsamt upplopp samt kopplingarna till Nordiska motståndsrörelsen ansåg Polisen i Hallands län att 23-åringen inte var lämplig som vapenägare. I juni beslutade de därför om omhändertagande av de två jaktvapnen, skriver Norra Halland.

Nu överklagas beslutet till Förvaltningsrätten och eftersom 23-åringen menar att det saknar grund. Han har både egen jaktmark samt är medlem i ett jaktlag.

AKTUELLT

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Annonser