Polisen tog nazists gevär – Nu överklagas beslutet

Halland (JJ) En 23-årig aktiv nazist fick sina två gevär omhändertagna av Polisen eftersom de ansåg att mannen är en säkerhetsrisk. Nu överklagas beslutet av 23-åringen.

23-åringen, hemmahörande i Hallands län är sedan 2015 jägare och innehar två gevär. I början av 2016 var han föremål i en förundersökning om våldsamt upplopp i Stockholm, men förundersökningen lades ner.

Mannen är aktiv i den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen, en organisation som förespråkar väpnad kamp för ett nationalsocialistisk stat. Säkerhetspolisen bevakar organisationen.

Med anledning av misstanken om våldsamt upplopp samt kopplingarna till Nordiska motståndsrörelsen ansåg Polisen i Hallands län att 23-åringen inte var lämplig som vapenägare. I juni beslutade de därför om omhändertagande av de två jaktvapnen, skriver Norra Halland.

Nu överklagas beslutet till Förvaltningsrätten och eftersom 23-åringen menar att det saknar grund. Han har både egen jaktmark samt är medlem i ett jaktlag.

AKTUELLT

Ellinge Game Fair lockar jägarna

Eslöv (JJ) I slutet av augusti blir det premiär för Ellinge Game Fair på Ellinge Slott strax utanför Eslöv. I samarbete med Jaktgrossisterna kommer besökarna att kunna ta del av årets utrustningsnyheter. Jaktjournalen har utsetts till officiell mässtidning och kommer självklart också att finnas på plats.

Så ska Sverige spöa Norge i första NM för ledhundar

Nora (JJ) I månadsskiftet augusti-september avgörs det första nordiska mästerskapet för ledhundar. – Taktiken är träning och åter träning, säger norabon Tomas Lager, som leder det svenska landslaget i tävlingarna, i Jaktjournalens webbradio.

Projekt vill lyfta viltköttet

Töreboda (JJ) Det nystartade projektet ”Rätt vilt till rätt kund” vill främja en så kort viltvarukedja från skog till matbord som möjligt. Med information och utbildning vill projektledare Per Åke Jern lyfta fram viltköttet som en råvara som kan erbjudas på både privata och offentliga menyer.

Debatt: Allt mindre trovärdigt att varg inte planterats ut

De norska akademikerna Øyvind Øverli och Torstein Steine finner det allt mindre trovärdigt att planerna på utplantering av varg i Sverige aldrig genomförts. Det skriver Øverli och Steine i den här debattartikeln, som först publicerades av norska sajten Forskning.no

Annonser