Polisen tog nazists gevär – Nu överklagas beslutet

Halland (JJ) En 23-årig aktiv nazist fick sina två gevär omhändertagna av Polisen eftersom de ansåg att mannen är en säkerhetsrisk. Nu överklagas beslutet av 23-åringen.

23-åringen, hemmahörande i Hallands län är sedan 2015 jägare och innehar två gevär. I början av 2016 var han föremål i en förundersökning om våldsamt upplopp i Stockholm, men förundersökningen lades ner.

Mannen är aktiv i den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen, en organisation som förespråkar väpnad kamp för ett nationalsocialistisk stat. Säkerhetspolisen bevakar organisationen.

Med anledning av misstanken om våldsamt upplopp samt kopplingarna till Nordiska motståndsrörelsen ansåg Polisen i Hallands län att 23-åringen inte var lämplig som vapenägare. I juni beslutade de därför om omhändertagande av de två jaktvapnen, skriver Norra Halland.

Nu överklagas beslutet till Förvaltningsrätten och eftersom 23-åringen menar att det saknar grund. Han har både egen jaktmark samt är medlem i ett jaktlag.

0 kommentarer

AKTUELLT

”CWD-smittan kanske redan är här”

Lierna/Kungsbacka (JJ) Avmagringssjukan, Chronic Wasting Disease (CWD) har på nytt påträffats hos älg, nära svenska gränsen i Lierne, Norge. Veterinären och forskaren Jonas Malmsten är orolig för spridningsutvecklingen.

Ia fick storoxen i pass

Ia Olsson Widen har fått jakten med modersmjölken men det var först för fyra år sedan hon tog jägarexamen och började jaga på egen hand. Det lönade sig. I går morse fällde hon en riktigt fin tjur hemma i Åsberget utanför Bräcke.

Annonser