Polisen tog nazists gevär – Nu överklagas beslutet

Halland (JJ) En 23-årig aktiv nazist fick sina två gevär omhändertagna av Polisen eftersom de ansåg att mannen är en säkerhetsrisk. Nu överklagas beslutet av 23-åringen.

23-åringen, hemmahörande i Hallands län är sedan 2015 jägare och innehar två gevär. I början av 2016 var han föremål i en förundersökning om våldsamt upplopp i Stockholm, men förundersökningen lades ner.

Mannen är aktiv i den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen, en organisation som förespråkar väpnad kamp för ett nationalsocialistisk stat. Säkerhetspolisen bevakar organisationen.

Med anledning av misstanken om våldsamt upplopp samt kopplingarna till Nordiska motståndsrörelsen ansåg Polisen i Hallands län att 23-åringen inte var lämplig som vapenägare. I juni beslutade de därför om omhändertagande av de två jaktvapnen, skriver Norra Halland.

Nu överklagas beslutet till Förvaltningsrätten och eftersom 23-åringen menar att det saknar grund. Han har både egen jaktmark samt är medlem i ett jaktlag.

0 kommentarer

AKTUELLT

Samarbete över gränserna gav björn

Strömsund (JJ) I morse släppte Ralph Persson, sin plotthund RJ i ett känt björntillhåll i Vimmervattnet. Det blev starten på en lång jakt som buktade över flera jaktlagsgränser. Och även länsgränsen till Västernorrland.

Björnhane bet både jägarna och hunden

Ljusdal (JJ) Det gick riktigt hett till när Erik Söderlund och Axel Wallberg på tisdagen gemensamt fällde en 97-kilos björnhane. Den hann bita och skada både jägarna och en björnhund innan den föll.

Annonser