Polisen räddade älgar från E4

SÖRBERGE(JJ). En polispatrull fick kallas ut efter att flera älgar tagit sig innanför viltstängslet till E4:an. Poliserna lyckades till slut locka älgarna till en grind som man öppnat i viltstängslet, därefter fick man över älgarna på rätt sida av viltstängslet.

Enligt polispatrullen så var det en ko och två fjolårskalvar. Polisen uppger att det var ett hål på viltstängslet som gjorde att älgarna kunde ta sig in på fel sida av stängslet. Trafikverket har nu blivit informerade om problemet. 
Det här skriver Sundsvalls Tidning.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser