Polisen jagar älg i centrala Göteborg

Göteborg (JJ) En älg har förirrat sig till centrala Göteborg. Just nu jagar polisen älgen, som kan bli aktuell att avliva för att undvika trafikkaos.

Första rapporten om älgen inkom till Polisen vid halvfemtiden nu på morgonen. Då hade älgen sprungit förbi Clarion Post hotel mitt inne i centrum. Därefter har polisen jagat efter kalven runt hela staden. Älgen har bland annat simmat i kanalen och dragit förbi Ullevi och Polishuset.

För att undvika problem om älgen kommer ut på motorvägen så har jägare tillkallats.

– Vi är oroliga att den ska ta sig ut på E6 eller någon större väg. Den är stressad. Men vi har en jägare så till slut kanske vi måste skjuta den. Det går inte att fånga in en älg, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande vid polisen i region väst till SVT Västnytt.

 

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser