Polisen jagar älg i centrala Göteborg

Göteborg (JJ) En älg har förirrat sig till centrala Göteborg. Just nu jagar polisen älgen, som kan bli aktuell att avliva för att undvika trafikkaos.

Första rapporten om älgen inkom till Polisen vid halvfemtiden nu på morgonen. Då hade älgen sprungit förbi Clarion Post hotel mitt inne i centrum. Därefter har polisen jagat efter kalven runt hela staden. Älgen har bland annat simmat i kanalen och dragit förbi Ullevi och Polishuset.

För att undvika problem om älgen kommer ut på motorvägen så har jägare tillkallats.

– Vi är oroliga att den ska ta sig ut på E6 eller någon större väg. Den är stressad. Men vi har en jägare så till slut kanske vi måste skjuta den. Det går inte att fånga in en älg, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande vid polisen i region väst till SVT Västnytt.

 

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser