Polisen jagade vildsvin i centrala Malmö

Malmö (JJ) I natt var det full action i centrala Malmö. Fyra polisbilar med blåljus på, var inblandade i jakten på vildsvin.

Tidningen Sydsvenskans reporter hamnade av en slump mitt i tumultet bland blinkande polisbilar och flyende vildvin.

– Det är minst fyra polisbilar här. De varnade mig från att uppehålla mig i parken på grund av vildsvinet, berättar reportern till Sydsvenskan.

Jakten på vildsvinet fortsatte hela natten och kommunens skyddsjägare har kallats in för att fälla vildsvinet som just nu håller sig undan.

– Ingen aktiv jakt pågår nu. Får vi in nya observationer på morgonen och djuret befinner sig i tätorten kommer vi att agera utifrån det. Då handlar det framför allt om att tillkalla en skyddsjägare igen. Det kan bli aktuellt med avlivning av vildsvinet, säger Maya Forstenius vid polisens ledningscentral strax efter klockan sju på onsdagsmorgonen till Sydsvenskan.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Annonser