Polisen grep slutligen jakttornsabotör

Östersund (JJ) Varje gång jakttornsabotören kallats till rättegång har han hållit sig undan. Nu har han därför gripits av polisen för att kunna inställa sig i domstolen.

I går kväll grep polisen den man i 50-årsåldern som saboterat en mängd jakttorn i Jämtland. Anledningen till att mannen nu gripits är därför han aldrig dykt upp vid rättegångsförhandlingarna.

Fyra gånger har mannen kallats till rättegång, men varje gång har har struntat i att dyka upp. Den första rättegången skulle hållas redan för ett år sedan. Nu bestämde sig därför Tingsrätten i Östersund för att häkta mannen i sin frånvaro och i går kväll greps han i nordvästra Dalarna, rapporterar Länstidningen Östersund.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser