Polisen förbryllad över brutal rådjursattack

BJÄRRED(JJ). Ett rådjur har fick kraftiga bitskador i halsen efter en brutal attack i torsdags i Bjärred, man var tvungen att avliva djuret på grund av skadorna. – Det kan vara en hund som bitit men vi kan inte utesluta att det faktiskt är en varg, säger Per Cederholm, biträdande närpolischef, till Sydsvenskan.

Enligt den anmälan som är gjord så är det en okänd hund som bitit rådjuret i halsen. Men enligt polisen har ingen sett någon hund så man menar att det är en gissning.
Polisen har inte fått in någon rapport om lösspringande hundar i området. 

Nu har en utredning inletts av polisen för att försöka bringa klarhet i vad som egentligen hänt. 
Cederholm säger till Sydsvenskan att han inte vill utesluta möjligheten att det faktiskt kan vara en varg som gjort attacken. Samtidigt menar han att en varg kanske inte skulle nöjt sig med att bara bita i halsen på rådjuret. 

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser