Polisbil körde på lodjur

Gävle(JJ) En uttryckande polisbil körde på ett lodjur under natten till lördag. Olyckan inträffade på väg E16 utanför Gävle.

Lodjuret dog vid den kraftiga kollisionen. Polisbilen körde i cirka 150 kilometer i timmen vid utryckningen, efter ett larm om att två personer var på ett järnvägsspår. 

På grund av viltolyckan ryckte ytterligare en polisbil ut. När polisen anlände till järnvägen hade personerna försvunnit från platsen.
Det här rapporterar Sveriges Radio P4 Gävleborg.

AKTUELLT

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser