Polisanmäld för bygge av jakttorn

Gävle (JJ) Länsstyrelsen ik Gävleborg har polisanmält ett misstänkt miljöbrott efter att träd har huggits ned och använts till ett jakttorn i Testeboåns naturreservat.

Det var i april som mannen var ute i naturreservatet vid Testeboån för att fiska när han såg ett jakttorn byggt av färska träd. Vidare såg mannen att granarna var fällda i närheten av platsen och kontaktade därefter Länsstyrelsen i Gävleborg för att uppmärksamma om det misstänkta miljöbrottet.

Vid Länsstyrelsens syn en vecka in i juni gjorde man samma iakttagelser som anmälaren; att tornet var byggt av färska, unga granar som fällts i närheten. Jakttornets ”fjärde ben” var en fullvuxen björk och dess golv samt räcke var byggt av köpevirke.

– Alla naturreservat har olika föreskrifter, i Testeboåns finns bland annat förbud mot avverkning. När det sker överträdelser i naturreservat är det inte bra och det händer ett par gånger per år att vi lämnar in brottsanmälan, säger Helena Persson, naturvårdshandläggare vid Länsstyrelsen, till Arbetarbladet.

AKTUELLT

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Annonser