Polisanmäld för bygge av jakttorn

Gävle (JJ) Länsstyrelsen ik Gävleborg har polisanmält ett misstänkt miljöbrott efter att träd har huggits ned och använts till ett jakttorn i Testeboåns naturreservat.

Det var i april som mannen var ute i naturreservatet vid Testeboån för att fiska när han såg ett jakttorn byggt av färska träd. Vidare såg mannen att granarna var fällda i närheten av platsen och kontaktade därefter Länsstyrelsen i Gävleborg för att uppmärksamma om det misstänkta miljöbrottet.

Vid Länsstyrelsens syn en vecka in i juni gjorde man samma iakttagelser som anmälaren; att tornet var byggt av färska, unga granar som fällts i närheten. Jakttornets ”fjärde ben” var en fullvuxen björk och dess golv samt räcke var byggt av köpevirke.

– Alla naturreservat har olika föreskrifter, i Testeboåns finns bland annat förbud mot avverkning. När det sker överträdelser i naturreservat är det inte bra och det händer ett par gånger per år att vi lämnar in brottsanmälan, säger Helena Persson, naturvårdshandläggare vid Länsstyrelsen, till Arbetarbladet.

0 kommentarer

AKTUELLT

Samarbete över gränserna gav björn

Strömsund (JJ) I morse släppte Ralph Persson, sin plotthund RJ i ett känt björntillhåll i Vimmervattnet. Det blev starten på en lång jakt som buktade över flera jaktlagsgränser. Och även länsgränsen till Västernorrland.

Björnhane bet både jägarna och hunden

Ljusdal (JJ) Det gick riktigt hett till när Erik Söderlund och Axel Wallberg på tisdagen gemensamt fällde en 97-kilos björnhane. Den hann bita och skada både jägarna och en björnhund innan den föll.

Annonser