Polisanmäld för bygge av jakttorn

Gävle (JJ) Länsstyrelsen ik Gävleborg har polisanmält ett misstänkt miljöbrott efter att träd har huggits ned och använts till ett jakttorn i Testeboåns naturreservat.

Det var i april som mannen var ute i naturreservatet vid Testeboån för att fiska när han såg ett jakttorn byggt av färska träd. Vidare såg mannen att granarna var fällda i närheten av platsen och kontaktade därefter Länsstyrelsen i Gävleborg för att uppmärksamma om det misstänkta miljöbrottet.

Vid Länsstyrelsens syn en vecka in i juni gjorde man samma iakttagelser som anmälaren; att tornet var byggt av färska, unga granar som fällts i närheten. Jakttornets ”fjärde ben” var en fullvuxen björk och dess golv samt räcke var byggt av köpevirke.

– Alla naturreservat har olika föreskrifter, i Testeboåns finns bland annat förbud mot avverkning. När det sker överträdelser i naturreservat är det inte bra och det händer ett par gånger per år att vi lämnar in brottsanmälan, säger Helena Persson, naturvårdshandläggare vid Länsstyrelsen, till Arbetarbladet.

AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Annonser