Polisanmäld för bygge av jakttorn

Gävle (JJ) Länsstyrelsen ik Gävleborg har polisanmält ett misstänkt miljöbrott efter att träd har huggits ned och använts till ett jakttorn i Testeboåns naturreservat.

Det var i april som mannen var ute i naturreservatet vid Testeboån för att fiska när han såg ett jakttorn byggt av färska träd. Vidare såg mannen att granarna var fällda i närheten av platsen och kontaktade därefter Länsstyrelsen i Gävleborg för att uppmärksamma om det misstänkta miljöbrottet.

Vid Länsstyrelsens syn en vecka in i juni gjorde man samma iakttagelser som anmälaren; att tornet var byggt av färska, unga granar som fällts i närheten. Jakttornets ”fjärde ben” var en fullvuxen björk och dess golv samt räcke var byggt av köpevirke.

– Alla naturreservat har olika föreskrifter, i Testeboåns finns bland annat förbud mot avverkning. När det sker överträdelser i naturreservat är det inte bra och det händer ett par gånger per år att vi lämnar in brottsanmälan, säger Helena Persson, naturvårdshandläggare vid Länsstyrelsen, till Arbetarbladet.

AKTUELLT

IF krävde att Antons döda hund skulle grävas upp

Karlskrona (JJ) Anton Nilsson fick sin jakthund Steffe ihjälkörd av en bil. Hunden begravdes men två veckor senare krävde försäkringsbolaget IF att kroppen skulle grävas upp. – Det var först när jag berättade att jag kontaktat bland annat en journalist som bolaget gjorde en helomvändning och nu ska betala ut ersättning, berättar Anton Nilsson.

Jämthundstiken Lulu födde jättekull

Tostared (JJ) Fredrik och Annika Gustafsson trodde inte sina ögon. När jämthundstiken Lulu fött sju valpar såg hon fortfarande jättestor ut. Det slutade med närmast osannolika 17 valpar. – En dog efter två dygn men 16 stycken är vid liv, berättar Fredrik Gustafsson.

Landsbygdsministern om de skeva gåsjakttiderna

Stockholm (JJ) Jaktjournalen uppmärksammade häromdagen de skeva förhållandena som råder för gåsjägare i Sverige samtidigt som forskningen visar att grågåsbeståndet växer och skadebilden ökar. Nu svarar Sven-Erik Bucht på kritiken mot Regeringens flathet i frågan.

Blir det allmän jakt på varghybriderna?

Sörmland (JJ) En liten skara speciellt utvalda jägare – eller allmän jakt på varghybriderna? Det är frågan när länsstyrelsens personal nu grubblar på hur varghybriderna norr om Katrineholm ska avlivas.

Fick älgkroppar stulna

Nordmaling (JJ) Ett jaktlag utanför Nordmaling i Västerbottens län fick i veckan påhälsning av tjuvar i slakteriet. En vuxen älg och en halv kalv saknades när de kom dit på onsdagen.

Annonser