Polisanmäl alla hot!

Nu uppmanar Svenska Jägareförbundet, med all rätt, att de vargjägare som utsätts för hot ska polisanmäla.

Efter vargjakten har flera jägare blivit hotade, säger jägareförbundet på sin webplats.

Hoten ska främst ha kommit över telefon. Innehållet i hoten är allt annat än trevligt.

”Vi ska sprätta upp dig”, vi vet var du bor”, och ”vi ska ta dig och din familj” är några saker som jägarna har fått höra.

Jägareförbundet uppmanar alla som blir hotade att anmäla dessa till polisen.

20 kommentarer

 • Helt galna!
  Bara att anmäla,en sak att sitta här och tjaffsa men dödshota är nåt helt annat..

 • Helt sjukt
  Nog visste man att vargkramarna är rabiata/militanta till en viss del, men att det skulle gå så här långt det visar verkligen vilket IQ dem har.

 • namn
  såg i en grupp på ansiktsboken att folk la ut adresser på folk som skjutit varg genom hitta.se.. en del är ju helt blåsta

 • hot
  alla som hotar går över grännsen .
  klart att hot om våld ska anmällas.
  ha det gott

 • VARFÖR????
  Hur kan vi jägare va så naiva att vi tror att det går att skjuta en varg och sen posera med den framför kameran?? Vi borde väl lärt oss att det finns rötägg överallt som gör allt för att skada å såra andra. Låt dom komma å hota, men spring inte till polisen och gnäll när ni får bly i röven…. Ha nu ett bra jaktår kamrater ;)

 • Oseriösa
  Man kunde ju förvänta sig att SRF, MP och naturskyddsföreningen skulle ta avstånd ifrån dessa hot. Men inte då. Visar tydligt vad det är för männinskor.

 • varför
  Du tycker inte att du själv klev ner till samma låga nivå som de som hotar?

 • Självförsvar
  Alla jägare äger väl ett vapenskåp man kan öppna
  om det uppstår en situation där liv o lem hotas.

 • självförsvar
  låt oss hoppas att det inte går så långt.
  vore bättre om folk förökte förstå varandra, men det verkar gå lite trögt

 • Löjligt!
  Inte är det väl någon jägare som blir rädd för en naturmupp som ylar? Själv skulle jag bli glad om jag blev hotad och ännu gladare om någon försökte göra något åt saken. Uppträd nu som män jägare och sluta lipa!

 • Naturskyddsföreningen mm
  Namnet Naturskyddsförningen är genialt, iochmed att de flesta är miljöpartister som startat och driver denna förening. Genom Naturskyddsföreningen och Rovdjursföreningen får Miljöpartisterna tre olika megafoner för samma sak till/i media. Det är på tiden att vi jägare startade olika föreningar. Vad sägs om : Föreningen för Biologisk Mångfald eller Föreningen för Uthållig Ekologi eller Biotopskyddsföreningen etc etc.

 • jojo
  Gör som en äkta norrlänning! skjut och e nöjd med resultat, inte posera och fjanta på framför kameran, bara för att få någon slags bekräfftelse. som sagt toka finns det runt varje hörn..

 • !
  det här är inget hot men jag tycker vi bjuder upp alla som vill ”ha ihjäl” oss jägare till en plats i skogen så kan vi ta en diskussion där

 • Alla hot ska anmälas.
  Oavsett från vilket håll ska alla hot anmälas, där är jag och Jaktjournalen helt överens.

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser