Polis riskerar åtal för vådaskott

Kiruna (JJ) En polis har delgivits brottsmisstanke för ett vådaskott vid en jakttillsyn i höstas. Polisen sköt ett skott genom golvet i en husvagn.

Det var i september som händelsen ska ha inträffat. En grupp poliser genomförde en jakttillsyn hos ett älgjaktlag längs en skogsbilväg i de östra delarna av Kiruna kommun. Polisen råkade avfyra ett skott från en jägares laddade jaktgevär då bössan lyftes upp. Kulan ska ha träffat golvet i husvagnen och lämnat ett hål i golvet, enligt NSD:s källor.

Ingen person kom till skada vid det misstänkta vådaskottet, men händelsen anmäldes till polisens särskilda utredningar. Den särskilda åklagarkammaren för brottsmisstänkta poliser har utrett händelsen sedan dess. En enskild polis har delgivits brottsmisstanke.

– Personen är misstänkt för framkallande av fara för annan, säger Elisabeth Brandt, åklagare vid särskilda åklagarkammaren till Norrländska Socialdemokraten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Unge till världskänt lejon dödad

Zimbabwe (JJ) En unge till den världskände lejonhannen Cecil har skjutits av en okänd troféjägare i Zimbabwe. Den sexårige hannen Xanda dödades den 7 juli och mötte därmed samma öde som sin far.

683 000 kronor för sälskador

Sotenäs (JJ) 20 fiskare i Västra Götaland får dela på 683 000 kronor från Länsstyrelsen för skador som sälar orsakat på både fiskeredskap och fångst under 2016.

Annonser