Polis riskerar åtal för vådaskott

Kiruna (JJ) En polis har delgivits brottsmisstanke för ett vådaskott vid en jakttillsyn i höstas. Polisen sköt ett skott genom golvet i en husvagn.

Det var i september som händelsen ska ha inträffat. En grupp poliser genomförde en jakttillsyn hos ett älgjaktlag längs en skogsbilväg i de östra delarna av Kiruna kommun. Polisen råkade avfyra ett skott från en jägares laddade jaktgevär då bössan lyftes upp. Kulan ska ha träffat golvet i husvagnen och lämnat ett hål i golvet, enligt NSD:s källor.

Ingen person kom till skada vid det misstänkta vådaskottet, men händelsen anmäldes till polisens särskilda utredningar. Den särskilda åklagarkammaren för brottsmisstänkta poliser har utrett händelsen sedan dess. En enskild polis har delgivits brottsmisstanke.

– Personen är misstänkt för framkallande av fara för annan, säger Elisabeth Brandt, åklagare vid särskilda åklagarkammaren till Norrländska Socialdemokraten.

Annons
0 kommentarer

AKTUELLT

Nu har vi viltköttskonsumenter ett eget namn!

Debatt (JJ) Han som satt framför mig och åt en tunn squashsoppa var vegetarian. När jag med en brödbit skrapade upp det sista av vildsvinsgrytan från min tallrik avslutade han vår diskussion med orden: ”Jag äter inte kött, men om jag HADE ätit kött, ja då hade det varit viltkött. Kan man förresten få köpa en bit? Till morsan.”, skriver jägaren Torkel Norling.

Få rovdjursstängsel klarar kraven

Värmland (JJ) Länsstyrelsen i Värmlands län har gjort en uppföljning på alla installationer av rovdjursavvisande stängsel i länet. Utredaren slår fast att få uppsatta stängsel klarar de krav som ställs.

Stora konflikter inom viltvårdsområde

Gävleborg (JJ) Rättsenheten på Länsstyrelsen i Gävleborgs län har flera öppna ärenden om ett viltvårdsområde i länets östra del. Flera överklaganden av beslut är inlämnade och nyligen mottogs också en lång lista med klagomål på hur viltvårdsområdet hanterar jakten och medlemmarna.

Ny outdoormässa gjorde succé

Askersund (JJ) Förra helgen var det premiär för friluftsmässan Askersund Outdoor Festival och med 9 000 besökare räknar arrangörerna nykomlingen på mässkartan som en succé.

Dömd för att ha lockat in vilt

Hässleholm (JJ) En dansk man som bedrivit åteljakt på en knappt fem hektar stor mark döms nu av Hässleholms tingsrätt för att ha lockat vilt från annans mark.

Annonser