Polis riskerar åtal för vådaskott

Kiruna (JJ) En polis har delgivits brottsmisstanke för ett vådaskott vid en jakttillsyn i höstas. Polisen sköt ett skott genom golvet i en husvagn.

Det var i september som händelsen ska ha inträffat. En grupp poliser genomförde en jakttillsyn hos ett älgjaktlag längs en skogsbilväg i de östra delarna av Kiruna kommun. Polisen råkade avfyra ett skott från en jägares laddade jaktgevär då bössan lyftes upp. Kulan ska ha träffat golvet i husvagnen och lämnat ett hål i golvet, enligt NSD:s källor.

Ingen person kom till skada vid det misstänkta vådaskottet, men händelsen anmäldes till polisens särskilda utredningar. Den särskilda åklagarkammaren för brottsmisstänkta poliser har utrett händelsen sedan dess. En enskild polis har delgivits brottsmisstanke.

– Personen är misstänkt för framkallande av fara för annan, säger Elisabeth Brandt, åklagare vid särskilda åklagarkammaren till Norrländska Socialdemokraten.

AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Annonser