Polis omhändertog jaktvapen

Gällivare(JJ) Det var rätt av polisen att omhänderta jaktvapen från en man i Gällivare, eftersom mannen är misstänkt för grov misshandel. Detta anser förvaltningsrätten som avslagit mannens överklagande av polisens beslut.

Mannen menade att polisanmälen inte borde inverka på hans vapeninnehav och han framhåller att det inte finns någon fällande dom.

Dessutom uppger mannen att han inte hade kännedom om att han var polisanmäld. Förvaltningsrätten menar dock att polisens beslut var korrekt och avslår överklagandet.
Det här rapporterar Piteå-Tidningen.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser