Polis och besiktningsmän på plats där attacken inträffade

STOCKHOLM(JJ). Två besiktningsmän från länsstyrelsen är ute på platsen där attacken skedde för att försöka utreda vad som hänt. De kommer även att prata med den drabbade familjen. Även en polistpatrull finns på plats.

– Vi har två besiktingsmän på plats och de kommer att titta på platsen där det här inträffade. Och de ska försöka hitta den angripna hunden för att försöka bekräfta om det var en vargattack eller inte, säger Olle Castelius, presschef vid länsstyrelsen i Stockholms län, till Jaktjournalen.

Enligt polisen inträffade attacken vid Rörmossen, som ligger nordöst om Riala, och bara ett hundratal meter från ett boningshus.
– Vi har en polispatrull på plats och de pratar med de inblandade, säger Ulf Lindgren, informationsansvarig vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral, till Jaktjournalen.

Text: Göran Persson

AKTUELLT

Jägare måste få sälja vildsvinskött

– Jägare måste få möjlighet att sälja vildsvinkött direkt till konsumenter och företag, säger Svenska Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson och LRF:s ordförande Palle Borgström.

Webbradio: Jarlås larm om ökad tjuvjakt ifrågasätts

Kungsbacka (JJ) Tjuvjakten på stora rovdjur eskalerar. Det är budskapet som miljöåklagare Christer B Jarlås för fram i en SVT-intervju. Jägareförbundets Daniel Ligné är kritisk. – Senaste undersökningen är från 2011 och då minskade den illegala jakten, säger Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Genetiskt viktig varg i Västra Götaland ett mysterium

Stenungsund (JJ) En så kallat genetiskt viktig varghane ha konstaterats i trakterna av Stenungsund. Hans existens är ett mysterium: Tiken som födde honom ska vara en varg som invandrat från Finland-Ryssland, men var den tiken håller hus vet ingen idag. – En märklig historia, säger Nelly Grönberg, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Västra Götaland.

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Annonser