Polis och besiktningsmän på plats där attacken inträffade

STOCKHOLM(JJ). Två besiktningsmän från länsstyrelsen är ute på platsen där attacken skedde för att försöka utreda vad som hänt. De kommer även att prata med den drabbade familjen. Även en polistpatrull finns på plats.

– Vi har två besiktingsmän på plats och de kommer att titta på platsen där det här inträffade. Och de ska försöka hitta den angripna hunden för att försöka bekräfta om det var en vargattack eller inte, säger Olle Castelius, presschef vid länsstyrelsen i Stockholms län, till Jaktjournalen.

Enligt polisen inträffade attacken vid Rörmossen, som ligger nordöst om Riala, och bara ett hundratal meter från ett boningshus.
– Vi har en polispatrull på plats och de pratar med de inblandade, säger Ulf Lindgren, informationsansvarig vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral, till Jaktjournalen.

Text: Göran Persson

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser