Polis jagar vargskytt

Polisen i Värmland har nu säkrat spår i snön efter en jägare och bil sedan man är säker på att en varg skadskjutits.

Vargen har påskjutits intill en skogsbilväg mellan byarna Myra och Sörby, som ligger väster om Hagfors.
Fyra vargar sågs på annandagen i området, sedan har någon skjutit med helmantel och skadat en av vargarna.
? Det kan tyda på planerad tjuvjakt. De här typen av kulor används annars bara till fågeljakt, säger Dan Röös, tekniker vid länskriminalen, till Värmlands Folkblad.
Blodspår och vittnen som sett vargen beskriver en skada i höger framben.
Polisen har kunnat konstatera att skytten sprungit efter vargen då den inte dog av skottet. Men när vargen kom in till bebyggelsen i Sörbyn har skytten vänt tillbaka till en väntande kamrat i bil.
Kulan har inte återfunnits, trots att polisen kunnat följa kulbanan ett hundratal meter. Däremot har polisen säkrat fotavtryck och hjulspår som kan användas som bevis. Polisen har för tillfället ingen misstänkt.
Eftersök på vargen har under dagen utförts. Resultatet är ännu okänt.
Skytten och eventuellt övriga medbrottslingar i tjuvjakten riskerar att dömas för grovt jaktbrott, men minst sex månaders fängelse och kraftigt skadestånd till staten.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser