Polis jagar vargskytt

Polisen i Värmland har nu säkrat spår i snön efter en jägare och bil sedan man är säker på att en varg skadskjutits.

Vargen har påskjutits intill en skogsbilväg mellan byarna Myra och Sörby, som ligger väster om Hagfors.
Fyra vargar sågs på annandagen i området, sedan har någon skjutit med helmantel och skadat en av vargarna.
? Det kan tyda på planerad tjuvjakt. De här typen av kulor används annars bara till fågeljakt, säger Dan Röös, tekniker vid länskriminalen, till Värmlands Folkblad.
Blodspår och vittnen som sett vargen beskriver en skada i höger framben.
Polisen har kunnat konstatera att skytten sprungit efter vargen då den inte dog av skottet. Men när vargen kom in till bebyggelsen i Sörbyn har skytten vänt tillbaka till en väntande kamrat i bil.
Kulan har inte återfunnits, trots att polisen kunnat följa kulbanan ett hundratal meter. Däremot har polisen säkrat fotavtryck och hjulspår som kan användas som bevis. Polisen har för tillfället ingen misstänkt.
Eftersök på vargen har under dagen utförts. Resultatet är ännu okänt.
Skytten och eventuellt övriga medbrottslingar i tjuvjakten riskerar att dömas för grovt jaktbrott, men minst sex månaders fängelse och kraftigt skadestånd till staten.

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Marlin modell 60 SN – en välskjutande småviltstudsare

Efter snart 60 år och med mer än elva miljoner sålda vapen är Marlin modell 60 en av världens mest populära .22 lr studsare. Marlin modell 60 är en amerikansk klassiker ur alla aspekter. Vi har provat kompositstockversionen, modell 60SN.

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser