Polis fick larm om hjort som fastnat

Stockholm(JJ) Under måndag morgon larmades polisen om att en hjort fastnat med hornen i ett staket. Detta hade inträffat i Jursta, Enhörna.

– Det verkar som att det är en hjort som fastnat med hornen, som kan vara stora, i staketet. Ärendet är överlagt på kommunen nu vars viltvårdare troligen åker ut, sade Eva Nilsson, vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral, till Länstidningen Södertälje/lt.se på måndagen.

Enligt Tomas Runnqvist, viltvårdare i Södertälje, så inträffar den här typen av händelser några gånger per år. I de flesta fall lyckas man rädda djuren.
Det här rapporterar Länstidningen Södertälje/lt.se.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Kvinna attackerad av älg

Umeå (JJ) En kvinna i Umeå attackerades på lördagseftermiddagen av en älg. Polisen fick rycka ut och hämta kvinnan i skogen.

Annonser