Pojke vådasköt farmor – hon avled direkt

ALINGSÅS(JJ). En ung kille hade lånat ett salongsgevär av sin pappa för att skjuta fåglar. Pojken snubblade dock och ett vådaskott gick av, kulan träffade pojkens farmor och hon avled direkt.

Händelsen inträffade utanför Alingsås på tisdagsmorgonen. Under natten hade pojken hämtat två salongsgevär och ett hagelgevär, efter att ha tagit nycklarna till sin fars vapenskåp, och sedan hade han gömt dem under sängen. 

När pappan gick i väg så gick pojken ut för att skjuta fåglar. Hans farmor hade då kommit till huset för att passa honom och tre syskon.
Ute på gräsmattan snubblade han dock och skottet som gick av träffade farmodern inne i huset. Kvinnan avled direkt. 

Familjen har fått hjälp av en krisgrupp för att bearbeta det inträffade. 
– I nuläget är ingen misstänkt för något brott. Vi behandlar det här som en olyckshändelse och det är naturligtvis en jättetragisk situation för familjen, säger Pia Goksöyr, presstalesman vid Polisen i Västra Götaland, till Aftonbladet.  

Polisen gör en teknisk undersökning av platsen. Det kommer också att göras en utvidgad rättsmedicinsk undersökning av kroppen.
Det här rapporterar Aftonbladet.

0 kommentarer

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser