Pojke vådasköt farmor – hon avled direkt

ALINGSÅS(JJ). En ung kille hade lånat ett salongsgevär av sin pappa för att skjuta fåglar. Pojken snubblade dock och ett vådaskott gick av, kulan träffade pojkens farmor och hon avled direkt.

Händelsen inträffade utanför Alingsås på tisdagsmorgonen. Under natten hade pojken hämtat två salongsgevär och ett hagelgevär, efter att ha tagit nycklarna till sin fars vapenskåp, och sedan hade han gömt dem under sängen. 

När pappan gick i väg så gick pojken ut för att skjuta fåglar. Hans farmor hade då kommit till huset för att passa honom och tre syskon.
Ute på gräsmattan snubblade han dock och skottet som gick av träffade farmodern inne i huset. Kvinnan avled direkt. 

Familjen har fått hjälp av en krisgrupp för att bearbeta det inträffade. 
– I nuläget är ingen misstänkt för något brott. Vi behandlar det här som en olyckshändelse och det är naturligtvis en jättetragisk situation för familjen, säger Pia Goksöyr, presstalesman vid Polisen i Västra Götaland, till Aftonbladet.  

Polisen gör en teknisk undersökning av platsen. Det kommer också att göras en utvidgad rättsmedicinsk undersökning av kroppen.
Det här rapporterar Aftonbladet.

AKTUELLT

Debatt: Länsstyrelsens kraschlandning

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsen har i vinter avlyst jaktområdet G2c inom Girjas sameby från 5 februari till 15 april. (Området är cirka fyra mil långt och omfattar cirka 27 000 hektar). Motiveringen, att ge renarna betesro, innebär att vinterjakten på ripa, främst fjällripa, förbjuds, skriver Kjell Brännström mångårig medarbetare på Jaktjournalen och engagerad småviltsjägare i Norrbotten.

Ekberg drabbad av första vargarna i Östergötland

Östergötland (JJ) Östergötland har fått sitt första vargrevir i modern tid. En av de drabbade är yrkesjägaren Thomas Ekberg och han är inte glad. – Det känns frustrerande, framförallt att få ett vargrevir så här långt söderut, säger Ekberg i Jaktjournalens webbradio.

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Annonser