Pointertiken Kajsa vann Svenskt derby

Vinnarekipaget. Foto: Claes Carnbring Förra helgen avgjordes Svenskt Derby, unghunds-SM för brittiska stående fågelhundar. Överst på pallen kom pointertiken Black Luckys Kajsa, ägare och förare Kent Svensson.

Svenskt Derby är den mest prestigefyllda tävlingen en brittisk unghund kan vinna, eftersom de bara kan tävla i det en gång som unghund. Det gäller det att pricka toppformen just den dagen!

Tävlingen är en konkurrensklass för unghundar där de 25 högst meriterade unga settrarna och pointrarna i landet gör upp. För att vinna skall hunden vara bäst för dagen, prestera ett högklassigt sök och skapa jaktbara situationer på fasaner och rapphöns.

Kajsa vann med smal marginal över sin kullsyster Antonia.

Provet ägde rum på Karsholms Gods utanför Kristianstad.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser