Pointertiken Kajsa vann Svenskt derby

Vinnarekipaget. Foto: Claes Carnbring Förra helgen avgjordes Svenskt Derby, unghunds-SM för brittiska stående fågelhundar. Överst på pallen kom pointertiken Black Luckys Kajsa, ägare och förare Kent Svensson.

Svenskt Derby är den mest prestigefyllda tävlingen en brittisk unghund kan vinna, eftersom de bara kan tävla i det en gång som unghund. Det gäller det att pricka toppformen just den dagen!

Tävlingen är en konkurrensklass för unghundar där de 25 högst meriterade unga settrarna och pointrarna i landet gör upp. För att vinna skall hunden vara bäst för dagen, prestera ett högklassigt sök och skapa jaktbara situationer på fasaner och rapphöns.

Kajsa vann med smal marginal över sin kullsyster Antonia.

Provet ägde rum på Karsholms Gods utanför Kristianstad.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Annonser