PN Jakt satsar för framtiden

Hammarstrand (JJ) En av landets äldsta webbutiker för jägare satsar nu inför framtiden. – Trots att jaktbranschen kanske inte är den lönsammaste har vi haft en bra tillväxt senaste åren, berättar Per Nordwall, PN Jakt AB.

Per Nordwall har medvind med sitt PN Jakt. Foto: Roger C Åström.

Redan 2005 startade Per Nordwall sin webbutik strax utanför Hammarstrand. Succesivt har han byggt upp företaget. Vid starten fanns endast ett fåtal webbutiker i Sverige, idag finns det däremot ett stort antal butiker på nätet som lockar jägarna.

– De tre sista åren har vi haft en riktigt bra utveckling, omsättningen har ökat med mellan 40-55 procent, vilket vi naturligtvis är jättenöjda med, säger Per.

– En del av min strategi har hela tiden varit att när företaget växer måste vi hänga med hela vägen med större kundtjänst, lönsamhet och fler produkter.

Idag finns mellan 2 000 och 3 000 produkter i butiken.

– Det är egentligen bara vår egen tid som begränsar hur många produkter vi hinner ta in, säger Per.

I dagarna har man lanserat en helt ny plattform för webbutiken, en stor investering som gör den mer användarvänlig för kunderna.

– Vi har många återvändande kunder, både yngre och väldigt aktiva jägare. Känns kul att kunna utveckla butiken. Nu får kunderna en snabb överblick av sortimentet med ett kategoriserat menysystem.

Per Nordwall har uppmärksammats flera gånger för sitt sätt att driva och bygga upp PN Jakt AB. 2010 fick han priset som Årets Unga Företagare i Ragunda kommun, två år senare som Årets Företagare i Ragunda kommun. Han har även nominerats till Årets Unga Företagare, Årets Företagare och Årets Entreprenör i Jämtlands län.

 

 

 

 

 

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Annonser