Plotthundsklubben skapar björnspårprov

Kungsbacka (JJ) Som första specialhundklubb i Sverige har Plotthundklubben fått möjlighet att använda björndel vid officiella viltspårprov som arrangeras av Plotthunklubben.

Nu kan björnhundar startas på officiella viltspårprov med björndel. Arkivfoto: Per Jonson

Spårproven är öppna för svensk registrerade plotthundar, men även andra raser som är tänkt att användas vid eftersök på björn. Proven är indelade i anlag spår och öppen klass spår.

Lördagen den 1 augusti 2015 kommer det arrangeras ett fast spårprov i Björbotrakten. Provet kommer att vara ett anlagspårprov. Intresserade kan anmäla sin hund, senast två veckor före provdagen.

Fram över kommer det även arrangeras rörliga prov. Proven är öppna för medlemmar i SKK eller specialhundsklubb.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser