Plotthundsklubben skapar björnspårprov

Kungsbacka (JJ) Som första specialhundklubb i Sverige har Plotthundklubben fått möjlighet att använda björndel vid officiella viltspårprov som arrangeras av Plotthunklubben.

Nu kan björnhundar startas på officiella viltspårprov med björndel. Arkivfoto: Per Jonson

Spårproven är öppna för svensk registrerade plotthundar, men även andra raser som är tänkt att användas vid eftersök på björn. Proven är indelade i anlag spår och öppen klass spår.

Lördagen den 1 augusti 2015 kommer det arrangeras ett fast spårprov i Björbotrakten. Provet kommer att vara ett anlagspårprov. Intresserade kan anmäla sin hund, senast två veckor före provdagen.

Fram över kommer det även arrangeras rörliga prov. Proven är öppna för medlemmar i SKK eller specialhundsklubb.

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser