Plotten Tiger fick björnen att bukta

Ytterhogdal (JJ) Bröderna Falk är i Ytterhogdal och jagar och i dag bjöd plotten Tiger på ett drev som fick varenda passkytt l laget att stå som på nålar.

Nöjda björnjägare efter ett mycket spännande och intensivt drev.
Bröderna Falk är inbjudna som hundförare till Buskogens jaktlag i Ytterhogdal. I förmiddags fick plotthunden Tiger upp björn och bjöd under två timmar på ett mycket spännande och härligt buktade drev.

– Jag och Mikael delade på oss och spårade av två områden i morse, säger Lars Gunnar Falk som spårade med en av smålandsstövarna.

– När Stövaren fick upp ett spår kontaktade jag brorsan som kom bort med Tiger. Stövarna har gått hårt de sista dagarna och behöver vila så vi släppte på Tiger i stället.

Plotten fick upp björnen rätt fort och det blev drev direkt. I två timmar buktade sedan drevet runt i ett relativt begränsat område.

– Vi trodde nog att det var en rätt stor björn. Den verkade självsäker och gick över stora hyggen bland annat, säger Lars-Gunnar.

Till slut passerade björnen förbi Magnus Larssons pass och han kunde fälla en fjolårsunge på cirka 30 kilo. hunden låg ungefär en minut efter björnen.

Länsstyrelsen har varit på plats och besiktat kroppen.

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser