Plågsam död för älg som fastnade i rovdjursstängsel

DALS LÅNGED(JJ). Det blev en plågsam död för den unga älgtjur som fastnade i ett rovdjursstängseln utanför Dals Långed. Älgen hittades i helgen och då hade den eltrådar runt kroppen.

– Det syns i marken hur den har sparkat och eltrådarna har skurit igenom skinnet. Den har inte haft en chans att ta sig upp utan har legat med benen uppåt och fått pulser med el genom kroppen. Jag kan inte tänka mig något värre, fruktansvärt, säger Göte Johansson, besiktningsman vid länsstyrelsen, till Nya Wermlands-Tidningen.

Ägaren till stängslet upptäckte älgen under lördag morgon och han tror att den varit död i högst två dygn. Stängslet har satts upp för att skydda får mot rovdjur.
Det här rapporterar Nya Wermlands-Tidningen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser