Plågade havsörn på film

Kungsbacka (JJ) I samband med en husrannsakan mot en man i Norrtäljetrakten som mordhotat sin sambo, hittade polisen en havsörn och lodjursskinn i frysen. Mannen nekar till anklagelser om grovt jaktbrott, men en mobiltelefon ställer till det.

I mannens mobiltelefon fanns filmbevis när mannen slår ihjäl en havsörn med kolven på sitt gevär. Två hundar hetsas, enligt Aftonbladet också på den skadade örnen. Mannen ska ha sagt i förhör att hundarna tränades och att havsörnen redan var skadad när han hittade den.

Lodjursskinnet förklaras med att den skjutits under laglig jakt. I mobiltelefonen fanns också en bild där mannen poserar vid ett fällt lodjur. Det lodjuret är enligt den misstänkte mannan skjutet av en annan jägare.

Mannen nekar i förhör till brott, men är nu åtalad för grovt jaktbrott samt jakthäleri. Det finns misstankar om att mannen också tjuvjagat älg i området.

AKTUELLT

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser