Peter sköt sista björnen

Lycksele (JJ) Peter Wikner sköt den sista av nio björnar nedanför odlingsgränsen i Västerbotten. Björnen, en hanne, vägde imponerande 253 kilo.

Peter jagar i Hornmyr, ett par mil söder om Lycksele. Det var när han var på jakt med sina gråhundar Rasa och Töa som man fick kontakt med björnen. Efter ett par timmar kunde Peter komma i läger och på 45 meter sköt han björnen med ett skott. För Peter var det hans andra björn. För några år sedan sköt han en björn som vägde 273 kilo.
Årets björnjakt omfattar 15 björnar i Västerbotten. Kvar finns att skjuta fem björnar ovanför odlingsgränsen.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser