Peter Ledin ny jägarbas i norr

Peter Ledin, Sollefteå, blir den första mars ny chef för Jägareförbundet Norr där Norrbottens, Västerbottens, Västernorrlands och Jämtlands län ingår.

De senaste 13 åren har Peter Ledin arbetat som skolledare inom gymnasieskolan.
– I mitt nya arbete ska jag bland annat driva norra sveriges frågor i Svenska Jägareförbundet. Vi måste värna om de olikheter och det unika som finns i Jägareförbundet där alla län är lika viktiga, säger Peter Ledin, till Sveriges Radio.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Annonser