Peter fällde drömtjur

Gäddede (JJ) En riktigt stor älgtjur har fällts i nordvästra Jämtland. – Jag har skjutit en guldtjur tidigare, men det här hornet är större, säger skytten Peter Hallberg.

Peter Hallberg med jätteälgen han sköt i nordvästra Jämtland. Foto: Privat

Han bor i Alsen mellan Östersund och Åre och var inbjuden som hundförare i Torsfjärden nära Gäddede i onsdags.

– Där jag släppte hunden (jämttiken Kougstabackens Lina) och började gå var det riktigt stenigt och inte någon vidare älgbiotop, tyckte jag, berättar Peter Hallberg.

Han siktade på att snabbt ta sig närmare närmare fjället, men då blev det upptag.

– Efter en liten stund kom det ut en ko, som jag lät vara eftersom jag tyckte att hunden jobbat så kort stund. Men sedan och oxen ut och då sköt jag, berättar Peter Hallberg.

19 långa taggar

Han har räknat till 19 långa taggar i den väldiga hornkronan.

– Jag har skjutit en guldtjur tidigare, men det här hornet är större, framförallt grövre, säger Peter Hallberg.

Älgen låg så oländigt till att jaktlaget inte nådde fram med fyrhjulingen förrän vid mörkrets inbrott. Älgen fick dras ut dagen därpå.

– Jag var tvungen att åka och jobba och vill tacka jaktlaget med jaktledare Bengt-Uno Johansson för jobbet de lade ned på att få ut älgen ur skogen, säger Peter Hallberg.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser