Per-Ove gjorde inget misstag när björnen kom

Ytterhogdal (JJ) Per-Ove Andersson brukar ibland kallas för Sveriges bästa passkytt vid björnjakt. I går lyckades han igen när han fällde en björnhona mellan Ytterhogdal och Älvros.

Per-Ove Andersson, Älvdalen, passkytt som aldrig släpper förbi sig en björn.

I ett område vid Aspan, som ligger mellan Älvros och Ytterhogdal, har tre björnar fällts vid årets jakt. I går var Rasmus Boström i området tillsammans med bland annat Per-Ove Andersson för att jaga björn.

– Det är väldigt mycket björnskit i det här området, helt klart det mesta som jag sett under årets jakt. Vi letade björnskit på morgonen och hittade också en som såg nattfärsk ut, berättar Rasmus.

För ett par år sedan hyllade Rasmus Per-Ove Andersson och hävdade att om han vill ha med någon på björnjakt så är det Per-Ove.

– Han är förmodligen Sveriges bästa passkytt på björn, han har öga för vart björnen dyker upp, underströk Rasmus då. Läs artikeln här>>

Passkyttarna placerades ut och med en hund försökte man reda ut spåret, men det slutade med mårdjakt.

– Han tog helt enkelt inte spåret och istället tog jag Blaser som fick reda ut nattspåret och när vi var säkra släppte vi på Jonathan Lindqvist smålandsstövare Chip.

Det tog inte så lång tid innan Chip reste björnen och det blev ömsom gångstånd och ståndskall. Efter ett tag släpptes även Jonathans plotthund Rex (bror till Blaser) på och när björnen sedan i gångstånd närmade sig Per-Oves pass var utgången nästan given.

Per-Ove levde upp  till sitt rykte och utan större dramatik fällde han björnen, en hona på 94 kg. Björnen fälldes i Härjedalens östra område.

– Inte långt härifrån fällde också en älgjägare en björn för sin hund under gårdagen, men nu är det fällt tre björnar i området, så nu är det kanske inte så hett längre, säger Rasmus.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vargdrabbad matte berättar om attacken

Vallentuna (JJ) Ann-Margret Neikter berättar nu i media hur det gick till när hennes cavalier king charles spaniel blev tagen av varg. – I ögonblicket jag vände mig om och tittade ner, bet den Lacey i nacken, berättar hon för Mitt i hela Stockholm.

Johans nya Blaser funkar inte

Västerås (JJ) Johan Rydberg har kostat på drygt 35 000 kronor för att få ett pålitigt vapen för björnjakt och eftersök. Men den nya studsaren, Blaser R8, funkar inte - den kastar inte ut tomhylsorna.

Annonser