Per Nordwall sköt tyngsta björnen!

Per Nordwall och jämthunden Hero med sin rekordbjörn omgiven av jägarna i Åkrokens jaktlag. Graninge (JJ) Per Nordwall sköt den 22 september en jättebjörn på ståndskall efter sin jämthund Kougstabackens Hero. Björnen som vägde 305 kilo sköts efter ett långt ståndskall i en contortaplantering.

Per Nordwall jagar vanligtvis älg i Åkrokens jaktlag utanför Graninge i Västernorrland. Jaktlaget träffades på morgonen för att jaga älg men jämthunden Kougstabackens Hero såg till att det blev björnjakt.  Hero spårade i cirka fyra kilometer innan det blev ståndskall och då var Per cirka två kilometer från sin hund.

– Jag hörde på skallet att det var björn, berättar Per för Jaktjournalen. Efter en timme var Per inne på ståndskallet i en tät contortaplantering och det dröjde tio minuter innan en bra skottchans yppade sig.

Björnhanen vägde 305 kilo och är den största som skjutit för Hero. Det är även den största björnen som hittills skjutits under höstens björnjakt i Sverige.

Nästa stora uppgift för Per och Hero blir årets SM för älghundar där Hero representerar Jämtland/Härjedalen.
Björnjakten i Åkrokens jaktlag var även unik på det sätt att det var den första björn som skjutits i modern tid. Obekräftade uppgifter gör gällande att man för två generationer tagit en björn i ett björnjärn.

AKTUELLT

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Jan-Erik och hunden drunknade

Kramfors (JJ) Det var Jan-Erik Söderström, Kramfors, och hans hund Rex, som i helgen hittades drunknade utanför Kramfors där de gått ned sig i en vak.

Annonser