Pengarna räcker inte till rovdjursstängsel

Kungsbacka (JJ) Intresset för rovdjursavvisande stängselersättning är så pass stort att medlen sinar hos flera länsstyrelser redan innan betessässongen startat på allvar.

Enligt ATL är pengarna för rovdjursavvisande stängsel redan slut hos två länsstyrelser. Hos andra länsstyrelser dröjer besluten.

– Vi har begärt hos Jordbruksverket att få mer medel till rovdjursavvisande stängsel. Ska fårägare överhuvudtaget acceptera varg är det viktigt att kunna stängsla i förebyggande syfte på platser där man kan förvänta sig att det dyker upp varg, säger Åsa Pettersson på länsstyrelsen i Stockholm till ATL.

Jordbruksverket har i sin tur slut på pengar och ska nu kontakta näringsdepartementet och begära att mer medel avsätts till dessa åtgärder

 

0 kommentarer

AKTUELLT

Vargdrabbad matte berättar om attacken

Vallentuna (JJ) Ann-Margret Neikter berättar nu i media hur det gick till när hennes cavalier king charles spaniel blev tagen av varg. – I ögonblicket jag vände mig om och tittade ner, bet den Lacey i nacken, berättar hon för Mitt i hela Stockholm.

Johans nya Blaser funkar inte

Västerås (JJ) Johan Rydberg har kostat på drygt 35 000 kronor för att få ett pålitigt vapen för björnjakt och eftersök. Men den nya studsaren, Blaser R8, funkar inte - den kastar inte ut tomhylsorna.

Annonser