Pengarna räcker inte till rovdjursstängsel

Kungsbacka (JJ) Intresset för rovdjursavvisande stängselersättning är så pass stort att medlen sinar hos flera länsstyrelser redan innan betessässongen startat på allvar.

Enligt ATL är pengarna för rovdjursavvisande stängsel redan slut hos två länsstyrelser. Hos andra länsstyrelser dröjer besluten.

– Vi har begärt hos Jordbruksverket att få mer medel till rovdjursavvisande stängsel. Ska fårägare överhuvudtaget acceptera varg är det viktigt att kunna stängsla i förebyggande syfte på platser där man kan förvänta sig att det dyker upp varg, säger Åsa Pettersson på länsstyrelsen i Stockholm till ATL.

Jordbruksverket har i sin tur slut på pengar och ska nu kontakta näringsdepartementet och begära att mer medel avsätts till dessa åtgärder

 

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser