Peder Egnell sköt sin andra björn

Sveg (JJ) Nu på morgonen sköt Peder Egnell, Stockholm, sin andra björn. Även den här gången hade han sällskap med Rasmus Boström, Älvdalen.

Rasmus Boström och JJ:s medarbetare Tommy Östlund släppte sina hundar på frisök i kända björnmarker mellan Sveg och Lillhärdal tidigt i morse.

Rasmus släppte sin ryska stövare Helga och Tommy sin American Foxhound Ragnar. Efter någon timme hittade de ett spår som de jobbade med, och efter någon kilometer kom slutligen upptaget.

– Gångståndet gick först undan några kilometer, men sedan blev det fast stånd i närheten av Kvarnforsen, berättar Rasmus.

Även den här gången lät han sin kompis Peder Egnell, smyga fram för att skjuta med Rasmus filmade. I förra veckan sköt också Peder på stånd, då för plotten Oryx.

Björnen hade fattat stånd i tät björksly, men Peder lyckades ändå fälla björnen på kort avstånd.

– Det är en hona, den är ännu inte vägd men vi gissar på 130-140 kg, men det kan bli mer, i så fall hör vi av oss igen, rapporterar Rasmus direkt från skottplatsen.

Peder Egnell, Stockholm, med årets andra björn. Helga och Ragnar ståndade björnhonan i tät björksly.
AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser