Peder Egnell sköt sin andra björn

Sveg (JJ) Nu på morgonen sköt Peder Egnell, Stockholm, sin andra björn. Även den här gången hade han sällskap med Rasmus Boström, Älvdalen.

Rasmus Boström och JJ:s medarbetare Tommy Östlund släppte sina hundar på frisök i kända björnmarker mellan Sveg och Lillhärdal tidigt i morse.

Rasmus släppte sin ryska stövare Helga och Tommy sin American Foxhound Ragnar. Efter någon timme hittade de ett spår som de jobbade med, och efter någon kilometer kom slutligen upptaget.

– Gångståndet gick först undan några kilometer, men sedan blev det fast stånd i närheten av Kvarnforsen, berättar Rasmus.

Även den här gången lät han sin kompis Peder Egnell, smyga fram för att skjuta med Rasmus filmade. I förra veckan sköt också Peder på stånd, då för plotten Oryx.

Björnen hade fattat stånd i tät björksly, men Peder lyckades ändå fälla björnen på kort avstånd.

– Det är en hona, den är ännu inte vägd men vi gissar på 130-140 kg, men det kan bli mer, i så fall hör vi av oss igen, rapporterar Rasmus direkt från skottplatsen.

Peder Egnell, Stockholm, med årets andra björn. Helga och Ragnar ståndade björnhonan i tät björksly.
AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Annonser