Patrik Grip fällde jämtlandsbjörn

I samband med älgjakt i Huskölen, utanför Kårböle, visade sig en björn intill en slaktplats där älg tidigare skjutits. Det blev starten till en lyckad björnjakt på gränsen mellan Jämtland och Hälsingland i lördags morse.
Björnen fälldes efter två timmars jakt, fr v hundföraren Per Englund med Kemmesabbe, skytten Patrik Grip, hundföraren Patrik Eklund med Sammy.

Hundförarna Patrik Eklund, Voxnabruk och Per Englund, Vallsta, kallades in med sina hundar som släpptes ett par timmar senare.

De båda plottarna Kemmessabbe och Sammy tog an spåret direkt och upptaget kom också relativt snabbt. Efter två timmars drev gick slutligen björnen i pass hos Patrik Grip, Ytterhogdal, när den skulle passera en kraftledningsgata på toppen av ett berg.

– Hade jag inte sprungit uppför berget hade jag missat chansen. Jag hann ställa mig på en stor sten och pusta ut en kort stund. Strax därefter tittade björnen fram ur skogen och jag fick en bra skottchans, berättar Patrik Grip, som även skjutit björn tidigare.

Björnen var en hona på 102 kg. Den fälldes ett par hundra meter in på jämtlandssidan.

Det var den femte björnen för Kemmesabbe i år på tio försök, sju gånger har han tagit upp björn. För Sammy innebar den fällda björnen hans första i år. Tidigare år har det skjutits flera björnar för dessa hundar.

Har du också bilder från årets björnjakt, skicka bild via MMS, till 070-395 00 94 så ringer vi upp!   

AKTUELLT

Hamilton överst på tronen

Knistad (JJ) Det blev Jesper Karlsson med sin duktiga hamiltontik Malmbäckaren Foxii som tog hem årets Stövar-SM för rävhundar med en mycket stark elitetta.

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Annonser