Påskjuten björn hittad

Kramfors (JJ) På förmiddagen gick lokalradion i Västernorrland ut och varnade för en påskjuten björn. Jakten är dock avslutad då björnen låg död bara 80 meter från skottplatsen.

Tidigt på morgonen gick en älgjägare med hund ut för att träna. Plötsligt skäller hunden och hundägaren misstänker att det kan vara björn. Hunden drar iväg och plötsligt dyker en björn upp på en skogsväg.
Hundägaren har bra stöd och skjuter ett skott, men björnen försvinner.

En anmälan till polis och länsstyrelse görs, helt enligt reglerna, och eftersöksjägaren Jerker Norlin, Långsele, kallas till platsen med sina båda hundar.

– Jag får ett telefonsamtal vid 08-tiden, jag är hemma och är pappaledig, men ställer naturligtvis upp.

Jerker har en blandning mellan gråhund/jämthund som är godkänd eftersökshund på björn, samt den renrasiga jämten Jämtcraft Lodur.

– När jag kommer till skottplatsen hittar jag lite blod och tycker att det ser lovande ut. Jag släpper Ford och bara 80 meter bort början han skalla, då släpper jag även Lodur. När jag kommer fram till platsen där hundarna är ligger björnen död. Ett bra skott så allt slutade bra, förklarar Jerker.

Björnen var redan död när Jerker Norlins hundar hittade den, skytten vill vara anonym.

Är du också ute på björnjakt, skicka bilder via MMS till Jaktjournalen: 070-395 00 94

Du kan också följa oss på Facebook och Instagram, samt naturligtvis i tidningen.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser