Påskjuten björn hittad

Kramfors (JJ) På förmiddagen gick lokalradion i Västernorrland ut och varnade för en påskjuten björn. Jakten är dock avslutad då björnen låg död bara 80 meter från skottplatsen.

Tidigt på morgonen gick en älgjägare med hund ut för att träna. Plötsligt skäller hunden och hundägaren misstänker att det kan vara björn. Hunden drar iväg och plötsligt dyker en björn upp på en skogsväg.
Hundägaren har bra stöd och skjuter ett skott, men björnen försvinner.

En anmälan till polis och länsstyrelse görs, helt enligt reglerna, och eftersöksjägaren Jerker Norlin, Långsele, kallas till platsen med sina båda hundar.

– Jag får ett telefonsamtal vid 08-tiden, jag är hemma och är pappaledig, men ställer naturligtvis upp.

Jerker har en blandning mellan gråhund/jämthund som är godkänd eftersökshund på björn, samt den renrasiga jämten Jämtcraft Lodur.

– När jag kommer till skottplatsen hittar jag lite blod och tycker att det ser lovande ut. Jag släpper Ford och bara 80 meter bort början han skalla, då släpper jag även Lodur. När jag kommer fram till platsen där hundarna är ligger björnen död. Ett bra skott så allt slutade bra, förklarar Jerker.

Björnen var redan död när Jerker Norlins hundar hittade den, skytten vill vara anonym.

Är du också ute på björnjakt, skicka bilder via MMS till Jaktjournalen: 070-395 00 94

Du kan också följa oss på Facebook och Instagram, samt naturligtvis i tidningen.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Annonser