Paragraf 28-vargen i Viksjö var känd sedan tidigare

Viksjö (JJ) Under septemberjakten på älg i Västernorrland fälldes en varg med stöd av paragraf 28 när den attackerade en jakthund. Nu visar DNA-analysen av den att vargen tidigare uppehållit mellan Bergeforsen och Graninge.

​Vargen som sköts i Viksjö var en ung hanne som härstammade från Kerto 1, ett norskt revir. Under vintern 2017 var vargen under en period i trakterna av Laxsjön norr om Ljustorp och rev ett antal renar.

I samband med det så tog länsstyrelsen ett beslut om skyddsjakt. Beslutet kunde inte verkställas på grund av att det då rådde dåliga snö- och spårförhållanden, rapporterar Länsstyrelsen i Västernorrland.

AKTUELLT

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser