Par fick se björn äta av älgkadaver

VÄSTERBOTTEN(JJ).I helgen fick Stellan Edling och hans fru se en björn äta på ett älgkadaver. De har en stuga i Åselebyn Tallsjö. - Jag trodde aldrig jag skulle få se björn i hela mitt liv, säger Stellan Edling till Västerbottens-Kuriren.

Då var ute och åkte bil på kvällen för att kanske få se en älg. Det dök dock upp en bjön och de såg även ett älgkadaver som björnen kalasade på.

Efter att ha hämtat videokamera så åkte de tillbaka och de fick se björnen igen.
Stellan lyckades filma björnen under cirka 20 minuter.
Det här rapporterar Västerbottens-Kuriren.

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser