Par fick se björn äta av älgkadaver

VÄSTERBOTTEN(JJ).I helgen fick Stellan Edling och hans fru se en björn äta på ett älgkadaver. De har en stuga i Åselebyn Tallsjö. - Jag trodde aldrig jag skulle få se björn i hela mitt liv, säger Stellan Edling till Västerbottens-Kuriren.

Då var ute och åkte bil på kvällen för att kanske få se en älg. Det dök dock upp en bjön och de såg även ett älgkadaver som björnen kalasade på.

Efter att ha hämtat videokamera så åkte de tillbaka och de fick se björnen igen.
Stellan lyckades filma björnen under cirka 20 minuter.
Det här rapporterar Västerbottens-Kuriren.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Annonser